Potravinářství
Používání rukavic v potravinářství je dnes již naprostý standard. To platí v rámci celého řetězce od přípravy surovin až po samotnou konzumaci. Rukavice tak využívají všichni, kteří potraviny chystají v syrovém stavu, v průběhu jejich zpracování, nebo v rámci servírování.
V první řadě hledáte rukavice, které mají na obalu symbol skleničky s vidličkou. Budete tak mít jistotu, že byly rukavice testovány pro kontakt s potravinami.
V gastronomii velmi doporučujeme použít modré rukavice, jelikož modrá barva se v přírodě vyskytuje extrémně vzácně. V případě ztráty, odkrojení či utržení části rukavice je daný kus na první pohled snadno identifikovatelný, případně lépe dohledatelný.
Nitrilové rukavice jsou nejlepší a nejuniverzálnější volbou pro manipulaci se všemi běžnými potravinami a tekutinami, a to včetně lihovin, tuků a olejů. Nejsou pro ně vhodná pouze silně kyselá prostředí.
Latexové rukavice jsou v porovnání s nitrilovými méně vhodné pro manipulaci s oleji a tuky, lihovinami či masem. Rukavice je potřeba častěji střídat, aby nedocházelo k narušení jejich mechanických a chemických vlastností.
Nitrilové rukavice
KOUPIT RUKAVICE