Potravinářství

Používání rukavic v potravinářství je dnes již naprostý standard. To platí v rámci celého řetězce od přípravy surovin až po samotnou konzumaci. Rukavice tak využívají všichni, kteří potraviny chystají v syrovém stavu, v průběhu jejich zpracování, nebo v rámci servírování.

V první řadě hledáte rukavice, které mají na obalu symbol skleničky s vidličkou. Budete tak mít jistotu, že byly rukavice testovány pro kontakt s potravinami.

V gastronomii velmi doporučujeme použít modré rukavice, jelikož modrá barva se v přírodě vyskytuje extrémně vzácně. V případě ztráty, odkrojení či utržení části rukavice je daný kus na první pohled snadno identifikovatelný, případně lépe dohledatelný.

Nitrilové rukavice jsou nejlepší a nejuniverzálnější volbou pro manipulaci se všemi běžnými potravinami a tekutinami, a to včetně lihovin, tuků a olejů. Nejsou pro ně vhodná pouze silně kyselá prostředí.

Latexové rukavice jsou v porovnání s nitrilovými méně vhodné pro manipulaci s oleji a tuky, lihovinami či masem. Rukavice je potřeba častěji střídat, aby nedocházelo k narušení jejich mechanických a chemických vlastností.

Nitrilové rukavice

KOUPIT RUKAVICE

DALŠÍ PROFESE

Zdravotnictví a péče

Zubaři a jiné ordinace
Laboratoře
Domovy seniorů

Automobilový průmysl

Auto-moto servisy
Detailing aut
Lakýrníci

Úklidové firmy / Ostatní

Úklidové firmy a uklízečky
Salony krásy
Strojírenství

Nevíte, jaké vybrat?

Poradíme Vám, jaké rukavice pro Vás budou vhodné.

Určeno pouze odborným pracovníkům ve zdravotnictví

Obsah těchto internetových stránek je určen výhradně odborným pracovníkům ve zdravotnictví ve smyslu § 2a zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy, ve znění pozdějších předpisů.

Kliknutím na tlačítko „SOUHLASÍM“ potvrzuji, že tuto podmínku splňuji.

Pokud odborníkem nejsem, zvolím „ODEJÍT“ a stránku opustím.