Potravinářství

Používání rukavic v potravinářství je dnes již naprostý standard. To platí v rámci celého řetězce od přípravy surovin až po samotnou konzumaci. Rukavice tak využívají všichni, kteří potraviny chystají v syrovém stavu, v průběhu jejich zpracování, nebo v rámci servírování.

V první řadě hledáte rukavice, které mají na obalu symbol skleničky s vidličkou. Budete tak mít jistotu, že byly rukavice testovány pro kontakt s potravinami.

V gastronomii velmi doporučujeme použít modré rukavice, jelikož modrá barva se v přírodě vyskytuje extrémně vzácně. V případě ztráty, odkrojení či utržení části rukavice je daný kus na první pohled snadno identifikovatelný, případně lépe dohledatelný.

Nitrilové rukavice jsou nejlepší a nejuniverzálnější volbou pro manipulaci se všemi běžnými potravinami a tekutinami, a to včetně lihovin, tuků a olejů. Nejsou pro ně vhodná pouze silně kyselá prostředí.

Latexové rukavice jsou v porovnání s nitrilovými méně vhodné pro manipulaci s oleji a tuky, lihovinami či masem. Rukavice je potřeba častěji střídat, aby nedocházelo k narušení jejich mechanických a chemických vlastností.

Nitrilové rukavice

KOUPIT RUKAVICE

DALŠÍ PROFESE

Zdravotnictví a péče

Zubaři a jiné ordinace
Laboratoře
Domovy seniorů

Automobilový průmysl

Auto-moto servisy
Detailing aut
Lakýrníci

Úklidové firmy / Ostatní

Úklidové firmy a uklízečky
Salony krásy
Strojírenství

Nevíte, jaké vybrat?

Poradíme Vám, jaké rukavice pro Vás budou vhodné.

Zpět do obchodu