Obecné vlastnosti
| Materiál | 100% nitril | 
| Barva | modro-fialové | 
| Pudr | ne | 
| Texturace | na konečcích prstů | 
| Povrchová úprava | chlorované | 
| Provedení | pravolevé s manžetou | 
| Balení | 100 ks v krabičce, 10 krabiček v kartonu | 
| Skladování | Skladujte při teplotě 5-40 °C s vlhkostí nejvýše 80% | 
| Životnost | 3 roky (aktuálně do 2025) | 
Parametry
| Délka | ≥ 240 mm | 
| Tloušťka | dlaň: 0.05 mm ± 0.02 mm, prsty: 0.08 mm ± 0.02 mm | 
| Pevnost | ≥ 6 N | 
| AQL (Acceptance Quality Limit) | 1.5 | 
Parametry podle velikostí
| Velikost | Šířka (mm) | Hmotnost krabičky (g) | Hmotnost rukavice (g) | EAN | 
| XS (5-6) | 76 ± 4 | 320 | 2.5 | 8594202840424 | 
| S (6-7) | 86 ± 4 | 360 | 2.9 | 8594202840431 | 
| M (7-8) | 98 ± 4 | 370 | 3.0 | 8594202840448 | 
| L (8-9) | 107 ± 4 | 400 | 3.3 | 8594202840455 | 
Normy, nařízení a certifikace
Třída I (Class I) = smím tě vyšetřit, ale nemohu tě operovat nebo ošetřit otevřené rány
Kategorie III (CAT III) = mohu sahat na nebezpečnější věci (např. chemikálie) a rukavice mi dostatečně ochrání kůži
| Zdravotnictví (MDR) 
 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 93/42/EEC o zdravotnických prostředcích (MDD 93/42/EEC) | EN 455-1: 2000 Požadavky a zkoušení na absenci děr | 
| EN 455-2: 2015 Požadavky a zkoušení fyzikálních vlastností | |
| EN 455-3: 2015 Požadavky a zkoušení biologického hodnocení | |
| EN 455-4: 2009 Požadavky a zkoušení doby skladovatelnosti | |
| Virucidní aktivita | ASTM 9707-14 Standardní testovací metody pro stanovení virucidní účinnosti na povrchu lékařských vyšetřovacích rukavic | 
| Osobní ochranné prostředky (OOP/PPER) 
 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/425 o osobních ochranných prostředcích (PPER 2016/425) | EN ISO 374-1: 2016 Type B Terminologie a funkční požadavky pro chemická rizika | 
| EN ISO 374-2: 2014 Stanovení odolnosti v penetraci | |
| EN 16523-1:2015 Permeace potenciálně nebezpečných kapalných chemikálií v podmínkách trvalého kontaktu | |
| EN ISO 374-4: 2013 Stanovení odolnosti proti degradaci chemikáliemi | |
| EN ISO 374-5: 2016 Terminologie a požadavky na provedení pro rizika vlivem mikroorganismů | |
| EN ISO 420:2003+A1:2009 Obecné požadavky a zkušební metody |